fbpx

Gladiators økte de organiske visningene sine med 510% med RePlan

Kristiansand Gladiators er en amerikansk fotballklubb som spiller i øverste nasjonale liga i idretten, og hører til i Kristiansand. De huser om lag 140 medlemmer i alle aldre, og har holdt på siden 1993. Vi har hjulpet laget med å bli mer synlige på nett ved å utvikle nettside, kampanjer og innhold på sosiale medier.

Kristiansand Gladiators

Ny nettside, kampanjer og innhold på sosiale medier

“Vi som kunde opplever en profesjonalitet og struktur fra Replan som vi håpet å få. Vi opplever at de kommuniserer godt med oss og at det foreligger en plan i arbeidet. Det har vært bra for oss å kunne rådføre oss og få veiledning i dette arbeidet. Så sammen med dette og vekst på alle sosiale plattformer så er det en smal sak å anbefale andre å bruke Replan.”

– Gjøran Thomassen

 

Hva var utfordringen deres?

I en spesiell tid uten kamper eller treninger på grunn av tiltakene opplevde Gladiators at tilstedeværelsen på sosiale medier dabbet av. Utfordringen Gladiators opplevde da de tok kontakt med RePlan var at de manglet en plan og kontinuitet på innholdet de delte med spillere og supportere. Det var mange tanker om hva som kunne gjøres, men det falt ofte mellom to stoler. 

Løsningen ble at RePlan tok over de sosiale mediene deres, samt bygget en ny nettside som Gladiatorene kunne forholde seg til. Tanken var også å starte annonsering for billettsalg før sesongen, men i skrivende stund er den fortsatt utsatt pga. Covid19. RePlan laget et årshjul, contentkompass og medieplan, og planla for eksempel for halloween, lanseringer og julekalender. Med kontinuerlig kommunikasjon har klubben også kunnet være på ballen med nye hendelser og dermed holde seg oppdatert for publikum. De har også fått en mer sammenhengende profil mtp. språket og fargene som brukes i innholdet deres. 

 

Resultatet 

Siden idrett som regel er basert på frivillig basis, vurderte de å finne noen frivillige som kunne ta seg av disse tingene internt – men de fant fort ut at kompetansen og motivasjonen manglet. Kristiansand tok derfor steget med å hyre inn et markedsføringsbyrå i slutten av september, etter en dialog om hva de trengte, hvilke budsjetter de hadde og hva de ønsket. I perioden oktober-februar har de opplevd en økning på alle parametre i sosiale medier, og totalt hatt over 75.000 visninger på innleggene sine. Parallelt med dette har de fått 2 nye sponsorer til klubben. 

Ikke bare har de spart tid på å slippe å gjøre det selv, men også fått et bedre innblikk i hvordan de selv kan produsere innhold i tiden etter avtalen.

 

Periode: Oktober 2020-Februar 2021

  • 96,7% FB Rekkevidde
  • 91,1% IG Rekkevidde
  • 510% Totale visninger

Følgere FB: 3067 -> 3565 (+16,24%)

Følgere IG: 431 -> 580 (+34,57%)

Kristiansand Gladiators

(Gul = før samarbeidet. Lilla = etter samarbeidet)

 

Spørsmål? 

Ta kontakt med oss her.

 

Benytt kontaktskjemaet, ring oss eller send en e-post

Kringkollen 22, 0690 OSLO

+47 45 111 000

[email protected]